Rubriky
zvěřina

Srnčí steaky s brusinkovou omáčkou

Ingredience:
plátky ze srnčí svíčkové , lze i z vepřové panenky
cibule
pepř
sůl
olej
brusinky
1 PL hl. mouky

vejce na volská oka

Příprava:
steaky naklepeme, osolíme opepříme
cibuli nakrájíme na proužky

Na pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, promícháme, lehce osmahneme, ne dohněda. Vložíme maso, osmahneme 4 minuty po každé straně. Pak maso vyjmeme na nahřátou misku, cibuli necháme ve výpeku. Do výpeku dáme 2 lžíce brusinek, 1 lžíci hl. mouky rozmíchanou ve trošce vody, promícháme, provaříme.
Na talíři na stejky položíme volské oko a lehce přelijeme brusinkovo- cibulovou omáčkou.

Doporučená příloha:
vařené brambory, bohatá obloha -syrová cibulka, okurka, kečup, hořčice.