Rubriky
pomalý hrnec

Hovězí roštěnky v pomalém hrnci

Ingredience:
750 g roštěnce,
sůl,
pepř,
cibule,
hladká mouka.
Příprava:
Cibuli oloupeme na nakrájíme. Roštěnec nakrájíme na plátky asi 2 cm silné. Není třeba maso naklepávat. Plátky osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté je opečeme nasucho na pánvi (teflonové, titanové) do růžova. Lze péci i na oleji.
Do pomalého hrnce dáme cibuli, navrch rozložíme roštěnky a zalijeme studenou vodou tak, aby maso bylo téměř ponořeno. Vaříme na hight 5 hod.
Zahustíme trochou mouky rozkverlanou asi v 1 dcl vody a necháme na hihgt ještě 30 až 40 minut vařit.
Doporučená příloha:
dušená rýže