Rubriky
drůbež

Katův šleh v pomalém hrnci

Ingredience:
500 g kuřecích prsou,
3 velké cibule,
2 lžíce oleje,
2 zelené papriky,
3 kozí rohy (naložené),
3 kyselé okurky,
3 lžíce nakládaných kapií,
3 lžíce kečupu,
sůl,
pepř,
1 lžička sl. papriky,
chilli,
2 lžíce hladké mouky.
Příprava:
Cibuli nakrájíme na podélné proužky, maso a papriky také na proužky.

Na pánvi na oleji osmahneme cibuli. Když změkne a místy zrůžoví, přednáme ji do pomalého hrnce. Poté na pánvi osmahneme podobně i maso a opět přendáme do pomalého hrnce.
Přidáme kyselé okurky a kozí rohy nakrájené na proužky. Dále přidáme sůl a koření a kečup. Pánev po pečení vypláchneme vodou a vlijeme do hrnce. Směs by měla být zalita asi do 3/4 výšky. Vaříme na hihg asi 3 hodiny.
Pokud chceme hustší šťávu, rozmícháme mouku v troše vody a vlijeme do hotové směsi, promícháme a necháme ještě asi půl hodiny vařit.

Doporučená příloha

hranolky, rýže, chléb