Ingredience:
jehněčí kýta,
olivový olej na opečení,
sůl,
červené víno na podlití.
jehněčí kýta,
olivový olej na opečení,
sůl,
červené víno na podlití.
nálev:
50 až 100 g oliv, nejlépe 50:50 černé a zelené,
50 ml panenského oleje,
100 ml červeného vinného octa,
100 – 200 ml červeného vína,
bobkový list,
rozmarýn,
pepř,
libeček,
pórek očištěný a nakrájený nadrobno.
Příprava:
Nálev smícháme – nesolíme. Maso vložíme do nálevu a necháme přikryté alespň 12 hod. odležet, nejlépe celý den.
Nálev smícháme – nesolíme. Maso vložíme do nálevu a necháme přikryté alespň 12 hod. odležet, nejlépe celý den.
Maso vyjmeme z nálevu, osušíme a opečeme v pekáči zprudka ze všech stran na olivovém oleji tak, aby se zavřelo a zůstalo šťavnaté.
Maso zalijeme nálevem, nyní osolíme. Pečeme asi 1,5 hod. za občasného obracení a polévání červeným vínem a šťávou.
Po upečení maso pokapeme panenským olivovým olejem.
Doporučená příloha:
Zelené fazolky a vařený brambor.
Zelené fazolky a vařený brambor.