Rubriky
drůbež

Šneci na špízu

Neočekávejte šneky, název téhle dobroty je odvozen pouze z výsledného tvaru pokrmu. Recept jsem okoukala v hotelu Šumava ve Vyšším Brodě (http://www.hotel-sumava.cz). Jako přílohu v tomto hotelu nabízí vařený kukuřičný klas a vařenou brokolici. Z jejich jídelníčku doporučuji nejen tento pokrm. Ještě se k dalším dostanu. Hotel nabízí krom jiného i specielní jídelníček staročeské kuchyně.
Ingredience:
kuřecí prsa vykostěná (plátky)
anglická slanina
plátkový sýr
sůl
pepř
koření
olej
špejle
Příprava:
  • Kuřecí prsíčka podélně rozřízneme na větší, tenčí plátky, naklepneme, osolíme, okořeníme. Navrch položíme plátky anglické slaniny a plátek sýra.
  • Maso i s náplní srolujeme a roládu rozkrojíme příčně na 4 stejně silná kolečka – šneky.
  • Kolečka položíme do řady vedle sebe a propíchneme je z boku špejlí. Tak nám vznikne špíz.
  • Špízy pak opékáme na oleji z obou stran.
Nebojte se, sýr pustí jen trochu a udělá tu křupavou krustičku.