Ingredience:
2 plechovky salka nebo 2 plechovky tatra grant neslazené, nebo namíchat jedno salko jedna tatra grant
cukr krupice 100 – 350g
5 žloutků
vanilkový lusk
tuzemák 200-300ml
Postup:
pokud se rozhodneme pro salko, cukr už nepřidáváme
pokud namícháme jedno salko a jedna tatra, tak 100-150g cukru krupice
pokud uděláme jen z tatry grand, tak 350g cukr krupice
pokud namícháme jedno salko a jedna tatra, tak 100-150g cukru krupice
pokud uděláme jen z tatry grand, tak 350g cukr krupice
- obě salka nalijeme do kastrůlku, přidáme vanilkový lusk (celý – nevydlabávat) a necháme přejít varem. Nevařit jen nechat cvhíli probublat. Vypnout.
- Připravíme si vodní lázeň
Do mísy vložíme 5 žloutků a dáme na vodní lázeň a hned nalijeme salka s vanilkou.
Na vodní lázni necháme cca 15-20 minut za stáleho míchání.
- Vypneme a dáme zcela vychladnout (občas zamícháme)
- Když je vše studené, nalijeme 300ml tuzemáku (či 200ml stačí, ale jak má každý rád)
- Pak vše nalijeme do sklenice (do sklenice doporučuji dát i vanilkový lusk, který ještě bude pouštět aroma). Pokud chceme můžeme i propasírovat. Ze salka se někdy udělají nepatrné smítka, které jsou cítit když piji, což mi moc nevadilo :o))