Ingredience:

250g hladké mouky
130 moučkového cukru
vanilkový cukr
z 1/8 citronu nastrouhaná kůra
na špičku kulatého nože prášku do pečiva
130g másla
1 celé vejce
130 moučkového cukru
vanilkový cukr
z 1/8 citronu nastrouhaná kůra
na špičku kulatého nože prášku do pečiva
130g másla
1 celé vejce
rybízová hustá propasírovaná zavařenina
moučkový cukr
Příprava:
- Do prosáté mouky dáme cukr, vanilkový cukr, a prášek do pečiva a citronovou kůru. Nožem tam rozsekáme máslo a uděláme důlek, kam vložíme vejce. Vypracujeme těsto, které necháme přikryté v chladničce odpočinout.
- Znovu prohněteme těsto a vyválíme jej na 3-4mm plát.Z toho vykrajujeme ozubená kolečka, která skládáme na pečícím papírem vyložené plechy. Do poloviny koleček vypíchneme střed. Ze zbytku těsta, znovu prohněteného a vyváleného pokračujeme s kolečky.
- Koláčky pečeme v mírné troubě do velice bledě zlatova. Na zkoušku si jedno kolečko obrátíme a je-li zespodu upečené, pak vyjmeme plechy a ihned cukroví sejmeme s papírem na mřížku.
- Prochladlé celé koláčky potřeme na straně, která byla na plechu zavařeninou. Koláčky s vypíchnutým kolečkem pocukrujeme a potom je slepujeme s celými kolečky.