Rubriky
pomalý hrnec

slepice na majoránce v pomalém hrnci

Ingredinece:
slepice
anglická slanina 300g
cibule 1ks
majoránka, kmín celý
sůl
brambory 10ks menších
Postup:
  • nakrájíme anglickou slaninu na plátky a spolu s nakrájenou cibulí zprudka osmahneme a směs dáme do pomalého hrnce
  • naporcujeme slepici, důkladně osolíme, posypeme kmínem a majoránkou (majoránkou neštříme, na výsledné chuti se to vyplatí)
  • kousky slepcice zprudka osmahneme a poté rovnoměrně rozložíme do pomalého hrnce
  • podlijeme cca 2dl vody a zapneme při II. stupeni na 6,5hod
  • oškrábeme menší brambory a celé je přidáme na poslední hodinu ke slepici do hrnce. Ještě mírně podlejme. Pokud nejsou brambory zalité výpekem celé, na poslední pů hodinku je ještě obrátíme. Brambory nasají vzniklou šťávu a tím se z nich stane skvělá příloha.

    příloha: brusinky

Slepice je z pomalého hrnce krásně křehká. Úplně jiná chuť než kuře 🙂