Ingredience:
250 ml mléka
30 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
20 g másla
100 g krájených mandlí
100 g rozinek
100 g vlašských ořechů
100 g kandované pomerančové kůry
špetka soli
30 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
20 g másla
100 g krájených mandlí
100 g rozinek
100 g vlašských ořechů
100 g kandované pomerančové kůry
špetka soli
Postup:
- V mléce rozkvedláme mouku, přidáme cukr a máslo, přivedeme k varu a svaříme asi 3 minuty, až směs zhoustne do bešamelu, vmícháme všechny přísady.
- Dobře promícháme, po zchlazení klademe kávovou lžičkou na pečicí papír malé hromádky.
- Pečeme na 180 °C asi 20 minut.
- Po vychladnutí namáčíme spodní stranu marokánek do čokolády – klademe je na pečící papír,dobře se pak sundávají.
čokoládová poleva:
100 g čokolády na vaření,
100 g ztuženého pokrmového tuku (omega),
3 vrchovaté lžíce tmavého kakaa
100 g čokolády na vaření,
100 g ztuženého pokrmového tuku (omega),
3 vrchovaté lžíce tmavého kakaa
- Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou, vmícháme kakao.