Rubriky
drůbež

Lahodné kuře podle Chef Gurmánu

Opravdu dobré kuře jsem pekla podle časopisu Chef Gurmán. Sice jsem nedotáhla recept do konce, protože v původním receptu byl uveden ještě listový špenát a ten prostě tady a teď neseženu. Ale přesto mě výsledek velmi mile překvapil. Kuře je opravdu lahodné. Kombinace kuřete, žampionů, česneku a balsamikového octa je skvělá.
Ingredience:
1 kuře nebo 4 kuřecí stehna,
tuk (sádlo, olej),
máslo,
sůl,
pepř,
200 g žampionů,
6 stroužků česneku,
1 lžíce balsamikového octa,
asi půl litru vývaru.
Postup:
  • Kuře naporcujeme na malé kousky, pokud máme stehna, tak je překrájíme v kloubu.
  • Osolíme je a opepříme.
  • Na pánev nebo kastrol (použijeme takovou nádobu, ve které budeme moci péct v troubě) dáme olej nebo sádlo. Na tuku opečeme porce kuřete do

    zlatova.

  • Maso vyjmeme, do výpeku přidáme máslo a přidáme očištěné a nakrájené žampiony a na plátky nakrájený česnek. Osmahneme.
  • Přidáme lžíci balsamikového octa. Promícháme.
  • Do pánve vložíme zpět maso kůží nahoru a zalijeme vývarem tak, aby kůže masa byla již nad tekutinou.
  • Pečeme asi 35 minut. Během pečení přeléváme vývarem.
  • Podáváme s rýží či s bramborem.
Zdroj: Chef Gurmán