Ingredience:
100g utřených, nebo umletých hovězích jater
30g másla, nebo morku z kostí
1 lžíce polohrubé mouky
1 vejce
sůl a pepř podle chuti
1 utřený česnek
trocha promnuté majoránky
špetka květu
1/4 lžičky nastrouhané citronové kůry
asi 100g ustrouhané housky
100g utřených, nebo umletých hovězích jater
30g másla, nebo morku z kostí
1 lžíce polohrubé mouky
1 vejce
sůl a pepř podle chuti
1 utřený česnek
trocha promnuté majoránky
špetka květu
1/4 lžičky nastrouhané citronové kůry
asi 100g ustrouhané housky
Postup:
- Utřeme tuk se solí a žloutkem.
- Přidáme naškrábaná játra, mouku, česnek, majoránku, kůru, květ, pepř, bílek a tolik strouhanky, aby bylo těstíčko tak husté, aby se z něj daly tvarovat malé knedlíčky (menší než ping-pong balónky).
- Knedlíčky se také mohou vykrajovat pomocí namočených dvou lžiček do polévky tak jako nočky a vhazovat do mírně vařící polévky. V tom případě připravíme o něco řidší těsto.
- Knedlíčky vaříme ve vývaru podle velikosti asi 10-15min. přikryté poklicí-
Poznámka:
nepřidával jsem květ a taky byly dobré 🙂