Rubriky
těstoviny

Spaghetti Carbonara

Pro 1 osobu:

Ingredience:
80 g špaget
60 g anglické slaniny
1 žloutek
cca 80 ml smetany
80 ml zeleninového vývaru
1 lžička parmazánu
pepř, sůl
Postup:
  • Těstoviny uvaříme na skus.
  • Slaninu nakrájíme na malé kostičky a orestujeme nasucho dokřupava na pánvi. Zeleninový vývar přilijeme k opečeným krutoknům slaniny.
  • Smícháme smetanu, žloutek a parmazán a prošleháme metličkou.
  • Uvařené těstoviny slijeme a přidáme do pánve ke slanině. Ihned přidáme směs žloutku, smetany a parmazánu.
  • Promícháme a vydatně opepříme nahrubo mletým pepřem.
  • Omáčka těstoviny krásně obalí, nesmí v ní plavat!