Ingredience:
450 g špenátu, nebo i mraženého,
2 lžíce ghí, nebo rostlinného oleje,
1 lžička černých hořčičných semínek,
6 semínek pískavice,
1/4 lžičky kalonji/černuchy,
1 cibule na tenké plátky nakrájená,
2 rozdrcené česneky,
3 cm čerstvého zázvoru oloupaného a na jemno posekaného,
680 g pevných olejnatých brambor, nakrájených na 3 cm kousky,
1 lička chilli prášku (nebo 1čerstvá paprička),
1 lžička soli,
120 ml vody.
2 lžíce ghí, nebo rostlinného oleje,
1 lžička černých hořčičných semínek,
6 semínek pískavice,
1/4 lžičky kalonji/černuchy,
1 cibule na tenké plátky nakrájená,
2 rozdrcené česneky,
3 cm čerstvého zázvoru oloupaného a na jemno posekaného,
680 g pevných olejnatých brambor, nakrájených na 3 cm kousky,
1 lička chilli prášku (nebo 1čerstvá paprička),
1 lžička soli,
120 ml vody.
Příprava:
- Špenát oblanšírovat tak 3 – 4 minuty. Slít, a nechat vychladnout. Když je špenát dostatečně zchladlý, tak ho pořádně vyždímat.
- Rozehřát velký kastrol, přidat tam tuk a osmahnout semínka hořčice, pískavice a černuchy asi 2 minuty, až začnou praskat. Přidat k nim cibuli, česnek a zázvor a po 5 minut vše osmažit.
- Přidat brambory, chilli, zamíchat je dovnitř, osolit a zalít vodou. Vařit asi 8 minut a sem tam zamíchat.
- Nakonec přidat špenát, dusit asi 10 – 15 minut, až je špenát uvařený a brambory jsou měkké.
- Podávat horké.
Toto vegetariánské Hindu karí/curry pochází ze severní Indie. Hodí se jako příloha k různým horkým pokrmům – na fotu s Adělskými kuličkami –Andělské kuličky .
Zdroj: recept je od babiz Labužníka.