Ingredience:
1 chlebíčková veka,
2 vejce,
0,5 l mléka,
cukr,
1/8 másla,
1 chlebíčková veka,
2 vejce,
0,5 l mléka,
cukr,
1/8 másla,
tvarohová nádivka:
500 g tvarohu,
cukr,
2 vejce,
trochu pudinkového prášku,
trochu mléka dle potřeby,
jablková nádivka:
4 jablka nastrouhat,
cukr,
skořice.
Postup:
- Smícháním ingrediencí si připravíme jednotlivé nádivky.
- Pomalý hrnec vymažeme máslem.
- Máslo rozpustíme a smícháme jej s vlažným oslazeným mlékem.
- Večku nakrájíme na plátky, ty protáhneme v ochuceném mléku. Plátky vkládáme do pomalého hrnce – vytvoříme první vrstvu.
- Na večku rozprostřeme jablečnou nádivku.
- Dáme další vrstvu ochucené večky.
- Navrstvíme tvarohovou nádivku.
- Navrch poskládáme poslední vrstvu ochucené večky.
- Hrnec přiklopíme dvojitou vrstvou kuchyňské utěrky a přiklopíme. Kuchyňská utěrka zachycuje vodní páru, která se sráží na poklici a odkapávala by na žemlovku.
- Vaříme na low asi 3 hodiny.