Rubriky
pomalý hrnec

Žemlovka v pomalém hrnci

Ingredience:
1 chlebíčková veka,
2 vejce,
0,5 l mléka,
cukr,
1/8 másla,

tvarohová nádivka:
500 g tvarohu,
cukr,
2 vejce,
trochu pudinkového prášku,
trochu mléka dle potřeby,

jablková nádivka:
4 jablka nastrouhat,
cukr,
skořice.

Postup:
  • Smícháním ingrediencí si připravíme jednotlivé nádivky.
  • Pomalý hrnec vymažeme máslem.
  • Máslo rozpustíme a smícháme jej s vlažným oslazeným mlékem.
  • Večku nakrájíme na plátky, ty protáhneme v ochuceném mléku. Plátky vkládáme do pomalého hrnce – vytvoříme první vrstvu.
  • Na večku rozprostřeme jablečnou nádivku.
  • Dáme další vrstvu ochucené večky.
  • Navrstvíme tvarohovou nádivku.
  • Navrch poskládáme poslední vrstvu ochucené večky.
  • Hrnec přiklopíme dvojitou vrstvou kuchyňské utěrky a přiklopíme. Kuchyňská utěrka zachycuje vodní páru, která se sráží na poklici a odkapávala by na žemlovku.
  • Vaříme na low asi 3 hodiny.