Ingredience:
6 housek,
2 vejce,
0,5 l mléka,
cukr,
1/8 másla,
2 vejce,
0,5 l mléka,
cukr,
1/8 másla,
tvarohová nádivka:
500 g tvarohu,
cukr,
2 vejce,
vanilkový cukr,
rozinky,
trochu pudinkového prášku,
trochu mléka dle potřeby,
cukr,
2 vejce,
vanilkový cukr,
rozinky,
trochu pudinkového prášku,
trochu mléka dle potřeby,
jablková nádivka:
7 jablek nastrouhat,
rozinky,
vanilkový cukr,
cukr,
skořice.
rozinky,
vanilkový cukr,
cukr,
skořice.
Postup:
- Smícháním ingrediencí si připravíme jednotlivé nádivky.
- Pekáček vymažeme máslem.
- Máslo rozpustíme a rozšleháme jej s vlažným oslazeným mlékem a vejci.
- Housky nakrájíme na plátky, ty protáhneme v ochuceném mléku. Plátky vkládáme do pekáčku.
- Na housky rozprostřeme jablečnou nádivku.
- Dáme další vrstvu ochucené housky.
- Navrstvíme tvarohovou nádivku.
- Navrch poskládáme poslední vrstvu ochucené housky.
- Pokud nám zbylo nějaké ochucené mléko, zalijeme jím zhora žemlovku.
- Pečeme při 160 st. C asi 40 minut.
- Pokud by se žemlovka zeshora připékala, přikryjeme ji namočeným pergamenovým papírem nebo papírem na pečení.
- Před podáváním pocukrujeme.