Rubriky
přílohy

Zelňáky

Při oslavách 750 let založení vyšebrodského kláštera a Vyššího Brodu se kromě jiného podávaly na oslavách staročeské zelňáky. Návštěvě ze Širokého Brodu zachutnaly, tak na přání vkládám recept. Snad budou tyhle zelňáky tak dobré jako ty, které pekli ve vyšebrodské pekárně.
Ingredience:
500 g polohrubé mouky,
500 g kysaného zelí,
250 g vyškvařeného sádla,
2 vejce,
sůl,
pepř
Příprava:
  • Kysané zelí (nejlépe domácí) pokrájíme najemno.
  • Prohněteme spolu s moukou, sádlem, vejci, solí a pepřem v míse.
  • Vyválíme asi 1 cm silnou placku a vykrájíme středně velká kolečka.
  • Pečeme do zlatova ve vyhřáté troubě.
Zdroj receptu Pepino