Ingredience:
1 kg vepřové plece,
2 – 3 lžíce sádla,
500 g cibule najemno nakrájené,
2 stroužky česneku nasekaného najemno,
špetka mletého zázvoru,
sůl,
2 – 3 lžíce hladké mouky,
2 čerstvé feferonky nasekané najemno,
voda.
2 – 3 lžíce sádla,
500 g cibule najemno nakrájené,
2 stroužky česneku nasekaného najemno,
špetka mletého zázvoru,
sůl,
2 – 3 lžíce hladké mouky,
2 čerstvé feferonky nasekané najemno,
voda.
Příprava:
Maso nakrájíme na kostky. Do tlakového hrnce dáme rozpusit sádlo, osmahneme na něm cibuli, přidáme maso, orestujeme, osolíme. Vmícháme zázvor a dusíme dokud maso nepustí šťávu. Zalijeme horkou vodou, promícháme a uzavřené dusíme do měkka na mírném ohni doměkka. Dusíme asi 20 minut, poté otevřeme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Necháme zvolna provařovat asi 15 minut, dochutíme česnekem.
Na talířích porce sypeme feferonkou nasekanou nadrobno.
Maso nakrájíme na kostky. Do tlakového hrnce dáme rozpusit sádlo, osmahneme na něm cibuli, přidáme maso, orestujeme, osolíme. Vmícháme zázvor a dusíme dokud maso nepustí šťávu. Zalijeme horkou vodou, promícháme a uzavřené dusíme do měkka na mírném ohni doměkka. Dusíme asi 20 minut, poté otevřeme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Necháme zvolna provařovat asi 15 minut, dochutíme česnekem.
Na talířích porce sypeme feferonkou nasekanou nadrobno.