Rubriky
vepřové

Zázvorový guláš s feferonkou


Ingredience:
1 kg vepřové plece,
2 – 3 lžíce sádla,
500 g cibule najemno nakrájené,
2 stroužky česneku nasekaného najemno,
špetka mletého zázvoru,
sůl,
2 – 3 lžíce hladké mouky,
2 čerstvé feferonky nasekané najemno,
voda.
Příprava:
Maso nakrájíme na kostky. Do tlakového hrnce dáme rozpusit sádlo, osmahneme na něm cibuli, přidáme maso, orestujeme, osolíme. Vmícháme zázvor a dusíme dokud maso nepustí šťávu. Zalijeme horkou vodou, promícháme a uzavřené dusíme do měkka na mírném ohni doměkka. Dusíme asi 20 minut, poté otevřeme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Necháme zvolna provařovat asi 15 minut, dochutíme česnekem.
Na talířích porce sypeme feferonkou nasekanou nadrobno.