Rubriky
bezmasá jídla

Zapečené brambory s kozím sýrem VEG

Vegetariánská jídla mají kromě dalšího i tu výhodu, že jsou velmi rychlá. Tyhle brambory jsem dala na stůl asi za
půl hodiny po začátku přípravy. Kozí sýr lze samozřejmě nahradit i jiným, ale tomu, kdo snáší, či miluje jeho charakteristikou chuť, doporučuji vyzkoušet takto.

Ingredience:
brambory,
brokolice,
houby,
vejce,
naťové bylinky,
kozí sýr (i jiný),
sůl,
pepř.
Postup:
  • Brambory omyjeme a dobře očistíme kartáčkem či specielními rukavicemi.
  • Nakrájíme je na plátky, osolíme, okmínujeme, zalijeme vařící vodou a dáme vařit do poloměkka – asi 5 minut. Poté je zcedíme.
  • Dáme si rozehřát troubu asi na 220 st.C.
  • Brokolici nakrájíme na malé růžičky, můžeme lehce nechat projít varem v osolené vodě.
  • Houby nakrájíme na kousky.
  • Naťovou cibulku, či jinou nať – libeček, pažitku atd. omyjeme a nakrájíme.
  • Vejce rozšleháme a osolíme.
  • Zapékací misku vymažeme olejem a můžeme vysypat moukou či strouhankou.
  • Na dno misky vyskládáme polovinu brambor, osolíme a okořeníme.
  • Na brambory navrstvíme brokolici, houby, nať a nakrájený sýr.
  • Navrch rozložíme zbylé brambory.
  • Zalijeme rozšlehanými vejci a dáme péci.
  • Pečeme asi 15 minut, až jsou vejce ztuhlá.