Rubriky
polévky

Hrachová polévka s hlívou ústřičnou VEG

Ingredience:
250 g hrachu
řasa – velikost poštovní známky,
2 lžíce oleje,
cibule,
kousek pórku,
mrkev,
kousek celeru,
petržel,
200 g hlívy ústřičné,
sůl,
pepř,
voda.
Postup pro vaření hrachu:
  • Hrách namočíme spolu s kouskem řasy – asi velikost poštovní známky – asi na 24 hod.
  • Poté slijeme vodu, propláchneme, zalijeme vodou a uvedeme k varu.
  • Nesolíme!
  • Hrách pouští velké množství bílkoviny, tu během vaření odstraňujeme.
  • Uvaříme do měkka.
Postup:
  • Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou hlívu.
  • Přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu.
  • Osolíme.
  • Zalijeme vodou a přivedeme k varu, vaříme asi 15 minut.
  • Přidáme hrách, promícháme.
  • Opepříme, příp. dosolíme.
  • Vaříme ještě si 5 min.