Ingredience:
250 g hrachu

2 lžíce oleje,
cibule,
kousek pórku,
mrkev,
kousek celeru,
petržel,
200 g hlívy ústřičné,
sůl,
pepř,
voda.
Postup pro vaření hrachu:
- Hrách namočíme spolu s kouskem řasy – asi velikost poštovní známky – asi na 24 hod.
- Poté slijeme vodu, propláchneme, zalijeme vodou a uvedeme k varu.
- Nesolíme!
- Hrách pouští velké množství bílkoviny, tu během vaření odstraňujeme.
- Uvaříme do měkka.
Postup:
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou hlívu.
- Přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu.
- Osolíme.
- Zalijeme vodou a přivedeme k varu, vaříme asi 15 minut.
- Přidáme hrách, promícháme.
- Opepříme, příp. dosolíme.
- Vaříme ještě si 5 min.