Ingredience:
3 kotlety s kostí
1/2kg uzených žeber
3 nožičky párku
10 dkg anglické slaniny
2ks větší cibule
4 storužky česneku
drcený kmín
sůl
česneková sůl
1/4kostky masoxu
Postup:
- Cibuli a česnek nakrájíme na proužky, dáme do pekáče.
- Na to položíme rozklepané, osolené kotlety. Okořeníme drceným kmínem a česnekovým pepřem.
- Na kotlety dáme na kolečka nakrájené párky. Kolečka párků můžeme dát i vedle kotlet, smíchat s cibulí a česnekem.
- Nakonec na kotlety položíme plátky abglické slaniny.
- Do pekáče ke kotletám přidáme naporcovaná uzená žebra
- Podlijeme hrnkem vývaru (z masoxu a vody).
- Pečeme cca 1hod na 170°C.
Podáváme s bramborovou kaší a oblohou.
Uzená žebra nám jídlo nádherně provoní…