Recept na tento koláč jsem převzala z Labužníka, přeložila ze slovenštiny a lehce jsem jej upravila v ingrediencích. Většinou ještě pod pudinkovou hmotu dávám kousky ovoce – tentokrát jsem použila mražené ostružiny.
Ingredience:
Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky (o obsahu 250ml),
1/2 hrnku práškového cukru,
125 g másla,
2 vejce
1 žĺloutek,
2 lžičky prášku do pečiva.
2 hrnky polohrubé mouky (o obsahu 250ml),
1/2 hrnku práškového cukru,
125 g másla,
2 vejce
1 žĺloutek,
2 lžičky prášku do pečiva.
Pudinková hmota:
1 l mléka,
3 sáčky čokoládového pudinku.
Tvarohová hmota:
500 g tvarohu,
125 g másla,
3 žĺloutky,
4 bílky – sníh,
1 sáček vanilkového pudinku.
Příprava:
Těsto:
Těsto:
- Všechny přísady zamícháme a vypracujeme těsto.
- Formu obdélníhového tvaru vyložíme pečícím papírem.
- Vložíme těsto a rozválíme na dno a boky formy.
Pudinková hmota:
- Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink dle návodu na šáčku pudinkového prášku.
Tvarohová hmota:
- Máslo utřeme s cukrem.
- Přidáme žloutky a tvaroh.
- sypeme pudinkový prášek a smícháme.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do tvarohové hmoty.
Postup:
- Na těsto vylijeme horkou pudinkovou hmotu, rozetřeme a necháme vychladnout.
- Na vychladlý pudink rozetřeme tvarohovou hmotu a dáme péci.
- Pečeme při 150 st.C aso 40-50 minut.
- Ozdobíme podle vkusu – ovoce, poleva nebo jen pocukrujeme.