Rubriky
ryby

Smetanové rizoto s krabími tyčinkami

rizotoKrab
Ingredience:
„krabí tyčinky“,
máslo,
konzerva žampiónů,
mrkev,
kuřecí, či rybí vývar,
drcený kmín,
sůl,
pepř,
parmazán,
smetana,
rýže basmati.
Postup:
  • Krabí tyčinky rozkrojíme na půl či třetiny a osmahneme na másle.
  • Opepříme, posypeme drceným kmínem, osmahnuté dáme stranou.
  • Osmahneme mrkev a slité žampiony z konzervy.
  • Zalejeme vývarem, přidáme propranou rýži tak, aby rýže byla  zalitá vývarem. Osolíme.
  • Vaříme, dokud rýže nezměkne, postupně se nám vývar odpařuje, tak nezapomeneme dolévat.
  • Těsně před tím, než je rýže akorát měkká, přidáme krabí tyčinky a zalijeme smetanou.
  • Necháme ještě chvíli povařit, aby rýže byla šťavnatá.
  • Podáváme posypané strouhaným parmazánem.