Rubriky
mleté maso

Shepherd’s pie

Ingredience:
bramboryShepherd's Pie
mléko
máslo
1 cibule
mleté maso (hovězí, vepřové)
5 velkých mrkví
hrášek
mouka
rozmarýn

Postup:
  • Brambory oškrábeme a dáme vařit v osolené vodě. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme lžíci másla a cca půl hrnku teplého mléka, případně méně. (bramborová kaše musí zůstat pevná, proto opatrně s mlékem.)
  • Na trošce oleje osmahneme nakrájenou cibuli do sklovata a zamícháme jí do bramborové kaše.
  • Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejmeme máslo a dáme na něj dusit mrkev. Až mrkev trochu změkne přidáme hrášek a ještě 5 minut dusíme. Osolíme a opepříme.
  • Hotovou zeleninu vyndáme do mísy a na stejné pánvi osmahneme mleté maso. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný čerstvý rozmarýn.
  • Vezmeme zeleninu a přidáme k masu. Prohřejeme a podlejeme tak 3 dcl vody. Necháme povařit a poté zahustíme závrtkem. (dvě lžíce hladké mouky rozkvrdlané ve vodě.)
  • Vymažeme pekáček, ve které budeme koláč zapékat a vysypeme ho strouhankou.
  • Na dno pekáčku dáme směs masa a zeleniny a navrh navrstvíme bramoborvou kaši. Uhladíme a dáme péct do trouby na 220°C cca na 40 minut. Jídlo raději kontrloujeme. Kaše by měla mít na povrchu zalto-hnědou barvu.