Neodolala jsem a vyzkoušela jsem recept dle Itala – Polpettone con pancetta. Sice jsem musela nahradit některé původní italské ingredience ingrediencemi českými (jsou uvedeny v závorkách), ale stejně byl výsledek vynikající. Jako přílohu upekla AnetkaPatate alla sorrentina.
Ingredience:
(4 porce)
350g mletého hovězího masa
100g pancetty (anglická slanina)
10g sušených hub
1 malá cibule
40g mortadely (šunka)
¼ veky
1dcl mléka
2 vejce
strouhanka
hrst petrželové natě
olej extra virgin
sůl, pepř
100g pancetty (anglická slanina)
10g sušených hub
1 malá cibule
40g mortadely (šunka)
¼ veky
1dcl mléka
2 vejce
strouhanka
hrst petrželové natě
olej extra virgin
sůl, pepř
Postup:
- Namočíme houby do vlažné vody asi na 15min, poté z nich vymačkáme vodu a nakrájíme.
- Cibulku, mortadelu a petrželku nakrájíme na jemno.
- Pečivo namočíme do mléka, hned vyndáme, vymačkáme zbylou tekutinu a nakrájíme na kousky.
- V míse vše smícháme, dochutíme solí a pepřem a vypracujeme šišku.
- Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, vysypeme trochou strouhanky a vyložíme slaninou tak, aby přesahovala ven.
- Masovou směs dáme do formy a přikryjeme přesahující slaninou.
- Pečeme v předehřáté troubě na 160° 30min, poté ještě 20 minut na 180°, aby sekaná získala zlatavou kůrku.