Rubriky
dorty

Sacher s jablky

250 g hladké mouky
300 g cukru krystal
300 g nastrouhaných jablek
100 g rozpuštěného másla
40 g kakaa
3 vejce
1 prášek do pečiva
jakákoli marmeláda nebo džem podle chuti
200 g čokolády (na polevu)
  • Máslo, cukr a vejce ušleháme.
  • Do směsi vmícháme mouku, kterou jsme promíchali s kakaem a práškem do pečiva.
  • Jablka nastrouháme a přidáme je do těsta. To nakonec nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy.
  • Dort pečeme asi 40 minut na 160°C (do těsta zapíchneme špejli, pokud je upečený, tak bude špejle čistá)
  • Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnout. Pokud chceme, dort ještě teplý otočíme vrchní stranou dolů, aby zůstal rovný.
  • Pak dort rozkrojíme a opatrně ho pomažeme marmeládou nebo džemem. Pomažeme ho i celý dokola (čokoláda se do něj potom tolik nevsákne) Povrch polijeme čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni.