Rubriky
bábovky

Čokoládový fondant


Vždy jsem chtěla ochutnat tu lákavou bábovičku, ze které se po rozříznutí vyřine horká rozpuštěná čokoláda.Až teďjsem se k tomu dostala a opravdu je to tak moc dobré, jak všechny ty známe fotky napovídají. Výhodou je i snadná příprava a absence nestandardních surovin. Jen ji netrapte v troubě moc dlouho, jinak vám střed zatuhne a přijdete o tu čokoládovou lávu uvnitř.
Ingredience na dvě porce:
60 gmásla
60 ghořké čokolády (čím více % kakaa, tím lépe)
60 gmoučkového cukru
1 lžíce kakaa
2 vejce
1 polévková lžíce hladké mouky
Postup:
  • Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo.
  • Vejce rozšleháme spolu s cukrem.
  • Rozpuštěné máslo s čokoládou smícháme spolu s vaječnou směsí a lžící mouky.
  • Vzniklou čokoládovou hmotu nalijeme do máslem vymazaných a kakaem vsypaných formiček.
  • Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
  • Pečeme tak dlouho, dokud není povrh pevný a těsto už nepřilíná k formičce.
  • Fondant necháme minutu odpočinout a poté můžeme servírovat přímo ve formičce nebo vyklopené na talířku.