Rubriky
polévky

Rychlá krémová cuketková ála Hrachová polévka

Ingredience:
cuketka,
2-3 brambory,
kostka zeleninového bujónu,
2-4 stroužků česneku,
sůl,
majoránka,
chléb na kostičky do polévky.
Příprava:
  • Cuketu (velikost cukety nám určuje objem polévky), nakrájíme na malé kostičky (pokud je moc zrníček (u velkých cuket), vykrojíme.
  • Brambory (2 k menší, 3 k větší cuketě) nakrájíme také na kostičky.
  • Zalijeme vodou, aby bylo vše ponořeno a voda sahala cca 1 cm nad ty nejhořejší kousky a dáme vařit s 1 kostkou zeleninového vývaru.
  • Vaříme doměka (cca 20 min).
  • Mezitím utřeme sůl s česnekem (množství opět závisí na velikosti cukety a také hlavně na chuti). Česnek pak následně přidáme po dokončení varu do polévky.
  • Pak polévku rozmixujeme a na závěr vmícháme špetku majoránky.
  • Ideální je přidat chlebové kostičky do polévky.
Polévka chutná jako hrachová, kdo neví, že je z cukety, nepozná to. Nemusí se vůbec ničím zahušťovat, je krásně krémová.
Čerpáno z Labužníka – autor Sněženka