Tyto řezy z listového těsta jsou rychlým a poměrně jednoduchým moučníkem s lehkým krémem a sezónním ovocem. Já je připravovala s čerstvými jahodami a bez polevy. Výborné jsou s čokoládovou polevou – pak už tedy nejsou tak lehké. Zkuste je udělat i tak, že na náplň z tvarohu a pudinku dáte ještě vrstvu nastrouhaných a ochucených jablek.
Ingredience:
1 kg listového těsta,
piškoty,
500 g tvarohu,
cukr,
2 vejce,
1 l mléka,
3 pudinkové vanilkové prášky,
cukr,
ovoce.
piškoty,
500 g tvarohu,
cukr,
2 vejce,
1 l mléka,
3 pudinkové vanilkové prášky,
cukr,
ovoce.
Postup:
- Uvaříme pudink z litru mléka a 3 vanilkových pudinků. Osladíme jej dle chuti. Je dost hustý, tak hodně míchat. Necháme jej vychladnout.
- Tvarohy rozmícháme s cukrem a vejci. Sladíme dle chuti.
- Do tvarohů vmícháme vychladlý pudink.
- Z listového těsta vyválíme dva pláty velikosti plechu.
- První plát dáme na plech vyložený pečícím papírem
- Na plát rozložíme piškoty.
- Na piškoty dáme polovinu krému, rozložíme ovoce a zalijeme druhou polovinou krému. Rozetřeme.
- Pomocí válečku dáme navrch druhou placku.
- Pokud nebudeme moučník v konečné fázi polévat polevou, potřeme jej před pečením rozšlehaným vejcem s několika kapkami citronové šťávy.
- Pečeme v troubě, kterou jsme rozehřáli na 220 st.C.