Rubriky
řezy

Řezy s hrk hrk krémem a čokoládovým ganache

Tyto řezy jsou alternativou na hrk hrk řezy, kterých lze najít na internetu spoustu. Nelíbí se mi ale krém s rozmačkaným ovocem, jak je to v původním receptu, tak ovoce nepřidávám do krému, ale kladu je na krém. Výroba krému je jednoduchá, lze přidat i tvaroh. S pudinkem Ole je to na jistotu a krém není příliš tučný.
V původním receptu doporučují čokoládovou polevu. Nemám ráda pevnou polevu na krému, špatně se to pak krájí, tak na tyto řezy používám polevu ganache, která je opravdu výborná.
Ingredience:

Těsto:
1 1/2 hrnku polohrubé mouky,
1 hrnek cukru,
1/2 hrnku mléka,
1/2 hrnku oleje,
2 vajíčka,
1 prášek do pečiva,

Krém:
2 mandarinkové kompoty nebo 1 ananasový kompot kouskový i se šťávou,
1 šlehačka,1 ztužovač šlehačky,
1 vanilkový puding prášek nebo může být puding Creme Ole bez vaření

 
Příprava:
  • Všechny suroviny na těsto zamícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okraje a upečeme.
  • Na vychladlou buchtu nalijeme krém a ozdobíme čokoládovou polevou.

Krém:
  • Kompoty slijeme, ovoce odložíme.
  • Šťávu z kompotů, šlehačku, ztužovač šlehačky a pudink Ole ušleháme šlehačem.
  • Také můžeme všechny ingredience na krém dát do uzavřené nádoby a párkrát zahrkat a je hotovo.
  • Krém nalijeme na upečenou vychladlou buchtu, poklademe ovocem a přelijeme krémem: ganache.
  • Necháme ztuhnout.