Ingredience:
cca 200 g jahel
cca 100g pohanky lámanky
1 vejce
strouhanka
několik stroužků česneku
majoránka
sůl, pepř
cca 100g pohanky lámanky
1 vejce
strouhanka
několik stroužků česneku
majoránka
sůl, pepř
Příprava:
- Jáhly a pohanku spaříme dvakrát vařící vodou, poté je zvolna uvaříme do měkka a necháme vychladnout.
- Hmotu dáme do mísy, smícháme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, sůl, špetku pepře.
- Směs musí být hodně okořeněná a dost osolená, jinak se chuť koření během úpravy vytratí
- Po zpracování tvoříme karbanátky o tloušťce cca 1,5 cm.
- Ty obalíme ve strouhance a smažíme ve troše oleje.
Příloha: zelný salát (např. coleslaw)