Ingredience:

250 g penne,
300 g brokolice,
300 g krůtího masa – prsa,
olivový olej,
sůl,
citronový pepř,
200 ml smetany na vaření,
bešamel:
50 g másla,
300 ml mléka,
4 lžíce hladké mouky,
2 lžíce nastrouhaného parmazánu.
Postup:
- Maso nakrájíme na velikost soust.
- Maso osmahneme do růžova na olivovém oleji, osolíme a okořeníme.
- Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme ne příliš do měkka – např. 3 min. v mikrovlnce.
- Penne uvaříme na skus.
- Z uvedených ingrediencí uvaříme bešamel: rozehřejeme máslo, přidáme mouku, mícháme, zalijeme studeným mlékem, mícháme a provaříme. Přidáme parmazán.
- Na dno zapékací misky dáme osmahnuté maso, jako další vrstvu dáme brokolici, pak penne a nakonec sýrový bešamel.
- Zalijeme smetanou a dáme na 10 až 15 min. zapéci. Ke konci pečení můžeme posypat trochou parmezánu.
Volně podle Bony z Labužníka.