Rubriky
drůbež maso těstoviny

Penne s brokolicí

Ingredience:
250 g penne,
300 g brokolice,
300 g krůtího masa – prsa,
olivový olej,
sůl,
citronový pepř,
200 ml smetany na vaření,
bešamel:
50 g másla,
300 ml mléka,
4 lžíce hladké mouky,
2 lžíce nastrouhaného parmazánu.
Postup:
  • Maso nakrájíme na velikost soust.
  • Maso osmahneme do růžova na olivovém oleji, osolíme a okořeníme.
  • Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme ne příliš do měkka – např. 3 min. v mikrovlnce.
  • Penne uvaříme na skus.
  • Z uvedených ingrediencí uvaříme bešamel: rozehřejeme máslo, přidáme mouku, mícháme, zalijeme studeným mlékem, mícháme a provaříme. Přidáme parmazán.
  • Na dno zapékací misky dáme osmahnuté maso, jako další vrstvu dáme brokolici, pak penne a nakonec sýrový bešamel.
  • Zalijeme smetanou a dáme na 10 až 15 min. zapéci. Ke konci pečení můžeme posypat trochou parmezánu.
Volně podle Bony z Labužníka.