Rubriky
ovocné

Ovocný koláč s tvarohovým krémem

Jednoduchý koláč se „slavnostním nádechem“ přijde vhod zejména v létě. Recept je jednoduchý, z kategorie – nasypeme do mísy a promícháme. Ovoce použijeme libovolné dle chuti a možností.
Ingredience:
těsto:
2 hrnky polohrubé mouky,
1 hrnek cukru krupice,
2 lžíce kakaa,
1 prášek do pečiva,
5 vajec,
250 ml šlehačky
mléko dle potřeby,

krém:
500 g tvarohu,
200 g cukru,
250 ml šlehačky.

ovoce
1/2 bal. čokoládové polevy

Postup těsto:
  • Všechny přísady na těsto, krom kakaa smícháme na nepříliš husté těsto.
  • Polovinu těsta vlijeme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Do zbytku těsta vmícháme kakao a kakaové těsto cikcak vlijeme na bílé těsto.
  • Upečeme ve vyhřáté troubě.
  • Všechny přísady na krém ušleháme šlehačem, pak krém rozetřeme na vychladlý upečený korpus.
  • Poklademe ovocem.
  • Čokoládovou polevu rozpustíme a pocákáme jí koláč.
  • Necháme vychladnout a krájíme.