vykrajované cukroví
Ingredience:
180 g másla,
100 g moučkového cukru,
1 žloutek,
100 g umletých ořechů,
200 g hladké mouky.
180 g másla,
100 g moučkového cukru,
1 žloutek,
100 g umletých ořechů,
200 g hladké mouky.
rybízová marmeláda na spojení
žloutková poleva podle Esmeraldy:
100 g moučkového cukru,
1 žloutek,
1 – 2 lžíce rumu.
Příprava:
Z uvedených ingrediencí zaděláme těsto, necháme alespoň 30 minut odležet v chladnu. Poté rozválíme a vykrajujeme kolečka, pečeme v horké troubě.
Z uvedených ingrediencí zaděláme těsto, necháme alespoň 30 minut odležet v chladnu. Poté rozválíme a vykrajujeme kolečka, pečeme v horké troubě.
Vychladlá kolečka spojujeme rybízovou marmeládou a potíráme žloutkovou polevou. Necháme rozložené nejlépe do druhého dne, aby poleva zaschla.