Rubriky
indie

Channa masala

Ingredience:
cizrna,
olej,
1/2 lžičky hořčičného semínka,
cibule,
česnek
2 rajčata,
kurkuma,
chilli,
hřebíček,
channa masala,
máslo,
2 lžíce kokosu,
koriandr,
zázvor.
  • Cizrnu namočíme, nejlépe přes noc.
  • Na oleji osmahneme hořčičné semínko až začne praskat.
  • Přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek a najemno nakrájená rajčata. Osmažíme.
  • Přidáme kurkumu, chilli, hřebíček a channu masalu.
  • Přilijeme horkou vodu, přidáme cizrnu a vaříme doměkka.
  • Na másle osmahneme kokos a přidáme do masaly.
  • Okořeníme koriandrem a čerstvým zázvorem.
Podáváme nejlépe s obilnými nebo čočkovými plackami.