Rubriky
studená kuchyně

Nakládané syrečky podle Elišky

Tyhle báječné syrečky jsem poprvé ochutnala na kamádčině svatbě. Nevěsta jich připravila tři velké sklenice. Byly výborné. Při její poslední návštěvě u nás jsem ji přinutila, aby nám je naložila. Píši tady recept na podstatně menší množství. Takto naložené syrečky se jí druhý až třetí den od naložení a vydrží pak asi další tři dny.

Ingredience:
2 balení olomouckých syrečků

sůl
2 cibule
8 stroužků česneku,
chilli,
pepř,
paprika,
olej.

Postup:
  • Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky.
  • Do mísy dáme rozbalené syrečky, přidáme cibuli, česnek, okořeníme dle chuti a zlehka promícháme.
  • Směs dáme do sklenice. Neplníme až nahoru.
  • Syrečky zalijeme olejem asi do výše 1/3 obsahu.
  • Směs má tendenci nabobtnat a zvedat se, takže počkáme do druhého dne a teprve pak dolijeme olejem do plna.
Jíme po dvou dnech od naložení, nejlépe s tmavým chlebem a pivem.