Ingredience:
trubičky:
300 g mouky,
230 g moučkového cukru,
1 vejce,
1 žloutek,
70 g medu,
1/2 lžičky jedlé sody,
50 g másla.
krém:
4 vejce,
150 g cukru,
1 vanilkový cukr,
400 g másla,
4 vejce,
150 g cukru,
1 vanilkový cukr,
400 g másla,
150 g čokolády
Příprava krému:
- Vejce, cukr a vanilkový cukr šleháme ve vodní lázni do pěny a pak vyšleháváme do studena.
- Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni tak, aby byla tekutá a byla přitom co nejchladnější.
- Do změklého másla postupně zašleháváme po lžících čokoládu a vaječnou směs.
Postup:
- Z uvedených přísad zaděláme těsto a necháme je alespoň hodinu odpočinout.
- Rozválíme těsto a vykrajujeme kolečka o průměru asi 5 cm.
- Pečeme na vymazaném plechu asi po 5 kusech. Dáváme dále od sebe, při pečení se rozpékají.
- Upečeme do růžova, horké sundaváme z plechu – nejlépe pomocí špachtle.
- Ihned horké stáčíme na tenké kovové trubičky, na kterých je necháme vychladnout.
- Plníme libovolným krémem, konce trubiček máčíme v čokoládě.
- Zpočátku jsou křupavé, asi po třech dnech krásně změknou.