Ingredience:
2,5 kg malin /rybíz, bezinky…/
2 l vody
5 dkg kyseliny citronové na 1 kg šťávy 1 kg cukru
2,5 kg malin /rybíz, bezinky…/
2 l vody
5 dkg kyseliny citronové na 1 kg šťávy 1 kg cukru
Příprava:
- Ovoce rozmačkáme, přidáme vodu a kyselinu citr. a necháme 24 hod. stát v chladu.
- Směs necháme překapat a prolisujeme přes plátno. Zvážíme a smícháme s cukrem.
- Směs přivedeme k varu – NEVAŘIT!!!!, stáhnout pěnu, horké nalévat do vypařených lahví, ihned zazátkovat. Vydrží i 2-3 roky (nevydrží, vypije se).
- Zbytek dřeně namíchat s 1 l vody a opět nechat vyluhovat, kyseliny citronové přidat již méně. Pak uděláme druháka.