Rubriky
ryby

Losos Florián

Ryby miluji a dávám si je při každé příležitosti. Tuhle pochoutku jsem objevila a několikrát požila v restauraci U Kaple ve Studánkách u Vyššího Brodu. Majitelé mají na jídelníčku nepřeberné množství pochoutek, ale tuhle já preferuji. Je pravdou, že recept jsem odhadla z toho, co jsem dostala na talíři. Samozřejmě jsem si rybu takhle uvařila i doma a vypadá to, že nebudu daleko od originálu. Ale znáte to, to co vám připraví a naservíruje někdo jiný obykle chutné lépe. Ale vyzkoušejte také, snad si pochutnáte.
Ingredience:
filé z lososa
sůl
pepř
citron
máslo, olej
listový špenát
vejce
sýr
Příprava:
  • Listový špenát rozmrazíme, osolíme a podusíme na másle s cibulkou, vydusíme šťávu.
  • Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s vejcem.
  • Filé z lososa pokapeme citronem, osolíme, opepříme, opečeme na másle s olejem po obou stranách.
  • Poté filety vložíme do vymazaného pekáčku, navršíme asi 1 cm vrstvu špenátu, navrch sýr s vejcem a pečeme v horké troubě, dokud sýr nezrůžoví.