Rubriky
těstoviny

Lasagne s mletým masem a bešamelem

Ingredience na bešamel:
  • 100 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • mléko až 3/4 litru
  • sůl, pepř
Postup:
  • Máslo rozehřejeme a za stálého míchání k němu přidáváme mouku. Získáme světlou jíšku.
  • Vedle v hrnci si ohřejeme všechno mléko těsně pod bod varu.
  • Do mléka přidáme jíšku až nám mléko zhoustne.
  • Přisypeme sůl a pepř.
Ingredience na omáčku:
  • 500 g mletého masa (hovězí)
  • olivový olej
  • cibule
  • česnek
  • rajčata v plechovce
  • bazalka
  • tymián
  • sůl, pepř
  • parmezán
  • a samozřejmé těstoviny lasagne
Postup:
  • Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli s utřeným česnekem.
  • Přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme a osmahneme do měkka.
  • K masu přidáme rajčata v konzervě. Chceme-li více omáčky, můžeme omáčku podlít vodou, přidat dobrý koncentrovaný protlak a chvíli dusit.
Konečný postup:
  • Dno pekáčku potřeme olivovým olejem.
  • Na dno pekáčku nalijeme trochu bešamelu a na ní poklademe vrstvu těstovin. Musíme vytvořit vrstvu lasagní, na kterou vrstvíme omáčku z mletého masa. (celé dno musí být pokrýté těstovinami!)
  • Na vrstvu lasagní dáme omáčku z mletého masa na ně bešamel a navrch opět lasagně.
  • Postup stále opakujeme, dokud nám nedojdou ingredience.
  • Poslední vrstvou by měla být omáčka z mletého masa.
  • Horní vrstvu stlačíme co nejvíce dolů, aby se vše dobře spojilo. Navrch posypeme parmezánem a dáme péci cca na 20 min.