Ingredience na bešamel:
- 100 g másla
- 100 g hladké mouky
- mléko až 3/4 litru
- sůl, pepř
Postup:
- Máslo rozehřejeme a za stálého míchání k němu přidáváme mouku. Získáme světlou jíšku.
- Vedle v hrnci si ohřejeme všechno mléko těsně pod bod varu.
- Do mléka přidáme jíšku až nám mléko zhoustne.
- Přisypeme sůl a pepř.
Ingredience na omáčku:
- 500 g mletého masa (hovězí)
- olivový olej
- cibule
- česnek
- rajčata v plechovce
- bazalka
- tymián
- sůl, pepř
- parmezán
- a samozřejmé těstoviny lasagne
Postup:
- Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli s utřeným česnekem.
- Přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme a osmahneme do měkka.
- K masu přidáme rajčata v konzervě. Chceme-li více omáčky, můžeme omáčku podlít vodou, přidat dobrý koncentrovaný protlak a chvíli dusit.
Konečný postup:
- Dno pekáčku potřeme olivovým olejem.
- Na dno pekáčku nalijeme trochu bešamelu a na ní poklademe vrstvu těstovin. Musíme vytvořit vrstvu lasagní, na kterou vrstvíme omáčku z mletého masa. (celé dno musí být pokrýté těstovinami!)
- Na vrstvu lasagní dáme omáčku z mletého masa na ně bešamel a navrch opět lasagně.
- Postup stále opakujeme, dokud nám nedojdou ingredience.
- Poslední vrstvou by měla být omáčka z mletého masa.
- Horní vrstvu stlačíme co nejvíce dolů, aby se vše dobře spojilo. Navrch posypeme parmezánem a dáme péci cca na 20 min.