Rubriky
drůbež

Kuřecí maso dušené s brokolicí

Pokud máte chuť na jemné a jednoduché jídlo, ve kterém vynikne přirozená chuť použitých surovin, zkuste si uvařit tohle kuřecí s brokolicí. Začíná období jarní zeleniny, tak si brzy uvařím tenhle recept s obměnou: brokolici za jarní mrkev. Už se těším!
Ingredience:
500 g vykostěných kuřecích stehen,
1 cibule,
2 PL oleje,
2 PL hladké mouky,
1 KL kmínu,
pepř,
sůl,
1/2 KL sladké papriky,
500 g brokolice.
Příprava:
  • Kuřecí maso nakrájíme na plátečky.
  • Cibuli nakrájíme na jemno.
  • Na pánev vlijeme olej, přidáme cibuli a smažíme do růžova.
  • Přidáme kuřecí maso.
  • Osolíme, přidáme koření.
  • Promícháváme a restujeme maso. Nejlépe je, když se trochu dozlatova připeče. Pak přiklopíme, zmírníme oheň, aby se maso začalo dusit.
  • Zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zalime vařící vodou asi tak do výše masa.
  • Dusíme cca 15 min.
  • Přidáme opranou, na růžičky rozebranou brokolici. Promícháme a dusíme ještě asi 5 minut.
Doporučená příloha:
jasmínová rýže