Plechovka „čéči“- cizrny na mě čekala ve spíži už pár týdnů. Zaimprovizovala jsem a uvařila minestrone s cizrnou. Lehká polévka s vůní bylinek byla moc dobrá. Cizrna mi moc chutná a je mi sympatická i svým vzhledem loupaných lískových oříšků. Ve spíži na mě čeká ještě balíček suché cizrny, tak trochu popátrám v receptech a brzy ji vyzkouším.
Ingredience:
1 malá cibule,
kousek slaniny,
3 brambory,
1 plechovka loupaných rajčat,
1 plechovka cizrny,
2 stroužky česneku,
petrželová nať,
bazalka,
rozmarýn,
sůl.
Postup:
- Nakrájíme slaninu na malé kostičky a dáme rozpustit do hrnce.
- Přidáme nakrájenou cibuli.
- Brambory oloupeme a přidáme do hrnce, lehce osmahneme a pak je zalijeme asi půl litrem vody.
- Přidáme hrstičku nakrájené petrželové nati a uvedeme k varu. Přiklopíme a vaříme brambory téměř do měkka.
- Přidáme obsah plechovky loupaných rajčat. Pokud jsou rajčata celá, tak je rozmačkáme na menší kousky.
- Necháme krátce provařit a přidáme obsah plechovky s cizrnou i s nálevem.
- Promícháme, přidáme rozmačkaný česnek a nasekané bylinky.
- Promícháme, již nevaříme.