Rubriky
drůbež

Krůtí nerolovaná roláda

Výborný recept na roládu „bez rolování“ je Labužníka od Vali (recept Pečená krůtí prsíčka). Při realizaci jsem použila jiné koření a přidala jsem míchanou směs jako další náplň. Samozřejmě lze náplň udělat dle chuti, možností a fantazie. Na tomto receptu mě zaujal jednak nápad s použitím formy, který láká k realizaci a také nápad s nádivkou z mixovaného masa.
Ingredience:
750 g krůtích prsou,
200 ml smetany,
sůl,
citronový pepř
petrželka,
1 červená paprika,
150 g anglické slaniny,
4 vejce,
trochu mouky nebo Solamylu na zahuštění.
4 vařená vejce,
na míchanici:
4 vejce,
4 plátky šunky.
Příprava:
  • Z krůtího masa oddělte 200 g a rozmixujte s 200 ml smetany, osolte, okořeňte.
  • Vmíchejte rozsekanou petrželku, na nudličky nakrájenou papriku.
  • Z nasekané šunky a vajec na másle umícháme vaječnou směs.
  • Krůtí maso nakrájejte na plátky a naklepejte.
  • Hranatou formu vyložte anglickou slaninou a plátky masa, osolte, okořeňte.
  • Na maso dáme vaječnou směs, na ni masovou mixovanou směs, do které vmáčkněte půlky natvrdo uvařených vajec.
  • Přikryjeme masem a slaninou, zakryjeme alobalem, vložíme do trouby a velmi zvolna upečeme ( při 150°C 90 minut).
  • Po upečení šťávu slijte, zahustěte moukou nebo Solamylem. Můžete podávat teplé i studené.