Tenhle způsob úpravy králíka je v naší rodině nejoblíbenější. Děláme ho tak ji léta, ani nevím, kde jsem recept pochytila. Od doby, kdy vlastním pomalý hrnec jej připravuji v něm, ale je výborný i pečený v troubě.

Ingredience:
1 králík,
2 až 3 sklenice moravanky nebo kunjovanky,
1 stroužek česneku,
snítka tymiánu,
sůl,
slanina,
tuk na opečení.
Příprava:
- Králíka naporcujeme, porce prošpikujeme.
- V pekáči rozehřejeme trochu tuku a porce králíka na něm opečeme ze všech stran.
- Osolíme, přidáme rozetřený česnek a tymián.
- Vlijeme obsah sklenic moravanky nebo kunjovanky.
- Přiklopíme a pečeme v troubě asi hodinu při 200 st. C. Poté odkryjeme a dopékáme asi 30 minut.
- Podle potřeby přeléváme výpek přes maso a podlijeme.
Při přípravě v PH postup do bodu 4 stejný. Přiklopíme a vaříme na vyšší stupeň 3 hod.
Příloha:
vařený brambor