Rubriky
králík

Králík na moravance

Tenhle způsob úpravy králíka je v naší rodině nejoblíbenější. Děláme ho tak ji léta, ani nevím, kde jsem recept pochytila. Od doby, kdy vlastním pomalý hrnec jej připravuji v něm, ale je výborný i pečený v troubě.
Ingredience:
1 králík,
2 až 3 sklenice moravanky nebo kunjovanky,
1 stroužek česneku,
snítka tymiánu,
sůl,
slanina,
tuk na opečení.
Příprava:
  1. Králíka naporcujeme, porce prošpikujeme.
  2. V pekáči rozehřejeme trochu tuku a porce králíka na něm opečeme ze všech stran.
  3. Osolíme, přidáme rozetřený česnek a tymián.
  4. Vlijeme obsah sklenic moravanky nebo kunjovanky.
  5. Přiklopíme a pečeme v troubě asi hodinu při 200 st. C. Poté odkryjeme a dopékáme asi 30 minut.
  6. Podle potřeby přeléváme výpek přes maso a podlijeme.
Při přípravě v PH postup do bodu 4 stejný. Přiklopíme a vaříme na vyšší stupeň 3 hod.
Příloha:
vařený brambor