Ingredience:
2 l vody,
1 menší cibule,
sůl,
hladká mouka (dle potřeby 2-5 lžic?) ,
250 ml smetany,
hrst čerstvého kopru,
2 vejce,
ocet nebo citronová šťáva.
Postup:
- Cibuli nakrájíme na drobno a dáme ji vařit do 2 l vody. Osolíme a vaříme do měkka.
- Hrnec stáhneme z plotny.
- Ve smetaně rozšleháme hladkou mouku a za stálého mícháni ji vlijeme do cibulového vývaru.
- Dáme zpět vařit.
- Pokud by omáčka byla řídká, ještě přidáme trochu mouky rozmíchané v mléce.
- Omáčku provařujeme na mírném ohni za stálého míchání, aby se nepřipálila. Měla by se vařit min. 15 minut.
- Kopr opereme, nasekáme na drobno a vmícháme do omáčky. Namísto čerstvého kopru lze použít nakládaný v octě, ale není to ono. Pak již nepřikyselujeme.
- Dochutíme, můžeme přikyselit.
- Vejce rozklepneme do hrnečku a zlehka je vmícháme do horké omáčky. Přiklopíme, již nevaříme, vejce se v horké omáčce srazí.
- Podáváme s houskovým knedlíkem.