Inspirace – kuchařka Dr. Oetkera, velmi volně upraveno dle momentální nálady a chuti.
Ingredience korpus:
150 g hl. mouky,
150 g hl. mouky,
2 lžičky kypřícího prášku,
25 g kakaa,
100 g cukru,
50 g strouhaného kokosu,
3 vejce,
100 g oleje nebo rozpuštěného másla,
rum,
1 dcl mléka,
3 lžíce brusinkového kompotu.
Náplň:
200 ml smetany,
200 ml smetany,
250 g tvarohu,
asi 3 lžíce cukru,
1/2 balíčku pudinku Olé – použila jsem kokosový, ale lze i vanilkový,
5 lžic brusinkového kompotu.
Postup – korpus:
Suché přísady smícháme, přidáme vejce, tuk a mléko,brusinky a promícháme.
Koláčovou formu vyložíme papírem, rozprostřeme těsto a pomalu pečeme asi půl hodiny při 150 st.
Postup – krém:
Všechny ingredience smícháme a ušleháme ručním šlehačem do tuhého krému.
Z vychladlého korpusu vydlabeme lžicí vrstvu těsta tak, aby dno bylo vysoké asi 2 cm.
Naplníme krémem a navrch nadrobíme vydlabané těsto.
Můžeme polít krémem Ganache. http://marmeladarecepty.blog.cz/0804/ganache-cokoladova-poleva