Rubriky
ryby

Kapr na zelenině podle Simony

Upéci kapra podle Simonina rodinného receptu lze rychle a jednoduše. Upozorňuji, že množství zeleniny jsem psala odhadem, protože simoniny instrukce pro realizaci tohoto receptu zněly:
kapr, dost soli, kmín, hodně cibule, hodně papriky, hodně rajčata hodně propéct. Když jsem dodržela zmiňované instrukce, hodně jsme si pochutnali.
Ingredience:
naporcovaný kapr (nejlépe na filety),
sůl,
kmín,
sádlo na vymazání pekáčku,
3 cibule,
5 rajčat,
5 paprik.
Postup:
  • Porce kapra omyjeme, osolíme a okmínujeme a dáme do chladu odležet.
  • Zeleninu očistíme a nakrájíme.
  • Pekáček vymažeme sádlem, vložíme zeleninu a porce kapra.
  • Případně ještě osolíme a okmínujeme.
  • Pečeme cca 45 min. na 200 st. C.
Jako příloha stačí dobrý chléb.