Upéci kapra podle Simonina rodinného receptu lze rychle a jednoduše. Upozorňuji, že množství zeleniny jsem psala odhadem, protože simoniny instrukce pro realizaci tohoto receptu zněly:
kapr, dost soli, kmín, hodně cibule, hodně papriky, hodně rajčata hodně propéct. Když jsem dodržela zmiňované instrukce, hodně jsme si pochutnali.
kapr, dost soli, kmín, hodně cibule, hodně papriky, hodně rajčata hodně propéct. Když jsem dodržela zmiňované instrukce, hodně jsme si pochutnali.
Ingredience:
naporcovaný kapr (nejlépe na filety),
sůl,
kmín,
sádlo na vymazání pekáčku,
3 cibule,
5 rajčat,
5 paprik.
naporcovaný kapr (nejlépe na filety),
sůl,
kmín,
sádlo na vymazání pekáčku,
3 cibule,
5 rajčat,
5 paprik.
Postup:
- Porce kapra omyjeme, osolíme a okmínujeme a dáme do chladu odležet.
- Zeleninu očistíme a nakrájíme.
- Pekáček vymažeme sádlem, vložíme zeleninu a porce kapra.
- Případně ještě osolíme a okmínujeme.
- Pečeme cca 45 min. na 200 st. C.
Jako příloha stačí dobrý chléb.