Netradičním způsobem přípravy kachny dospějeme k úžasně šťavnatému, měkkoučkému masíčku. Celé příprava se obejde bez velkého hlídání, otáčení, podlévání, přelévání šťávou apod., a to se zaručeným výsledkem.
Ingredience:
kachna,
sůl,
kmín
kachna,
sůl,
kmín
Příprava:
Kachnu naporcujeme, omyjeme, osolíme a pokmínujeme.
Porce vložíme do pomalého hrnce. Nepodléváme.
Vaříme na high asi 5 hod.
Porce vložíme do pomalého hrnce. Nepodléváme.
Vaříme na high asi 5 hod.
Poté opatrně vyjmeme jednotlivé porce kachny a rozložíme na pekáč kůží nahoru a dáme zapéci do trouby – třeba pod gril – až kůžička zrůžoví.
V pomalém hrnci nám zůstane kromě vydušené šťávy i spousta sádla, které slijeme a můžeme použít dle libosti.
V pomalém hrnci nám zůstane kromě vydušené šťávy i spousta sádla, které slijeme a můžeme použít dle libosti.
Doporučená příloha:
knedlík, zelí
knedlík, zelí