Rubriky
pomalý hrnec

Jehněčí maso v kapustě v pomalém hrnci

Samozřejmě se dá použít i jiné maso než jehněčí – např. kůzlečí, vepřové, krůta, kuřecí.


Ingredience:

400 g masa,
sůl,
4 stroužky česneku – nasekat,
směs koření na maso,
malá kapusta,
asi 4 lžíce hladké mouky,
voda – asi 250 ml.
Postup:
  • Maso nakrájíme na kousky, kapustu na nudličky.
  • Maso osolíme, okořeníme, prosypeme moukou, vložíme do pomalého hrnce, přidáme nakrájenou kapustu, česnek a vše promícháme.
  • Zalijeme vodou a dáme vařit na low asi na 7 hod. – dle druhu použitého masa.
  • Pokud budeme chtít více omáčky, po uvaření přendáme směs hrnce, zalijeme vroucí vodou a případně zahustíme záklechtkou. Provaříme.
Podáváme s bramborem nebo s noky.