Rubriky
moučníky ovocné

Jahodové pokušení podle Spisera

Recept na zvláštní krém za použití čokolády přidal na Labužníka Spiser. Volně jsem upravila dle surovin, které jsem měla k dispozici. Krémy jsem udělala dva, oba byly skvělé!
Ingredience:
250 g jahod,
500 ml smetany na šlehání,
100 g čokolády – nejlépe bílé, ale já použila čokoládu na vaření,
6 PL mléka,
500 g tvarohu,
4 PL moučkového cukru,
piškoty.
Postup:
  • Do hrnce nalijeme mléko, přidáme rozlámanou čokoládu a zahříváme do té chvíle, než se čokoláda rozpustí. Ihned odstavíme a necháme čokoládu zchladnout.
  • Šlehačku ušleháme.
  • Tvaroh ušleháme s cukrem.
  • Tvaroh rozdělíme na polovinu. Do jedné poloviny vmícháme rozpuštěnou čokoládu a pak ušlehanou šlehačku.
  • Druhou polovinu tvarohu rozmícháme s druhou polovinou ušlehané šlehačky.
  • Jahody rozmixujeme.
  • Do mísy nebo jednotlivých pohárů vrstvíme oba druhy krémů a proléváme umixovanými jahodami. Mezi vrstvy prokládáme piškoty.
  • Vychladíme a podáváme.