Houbovou omáčku lze zařadit do kategorie bezmasých jídel.
Ráda vzpomínám letní obědy, kdy jsme tuhle omáčku jedli opravdu tím způsobem, jak je popsáno pod receptem.
Ten kdo má rád houby, tak ji opravdu ocení.
Ráda vzpomínám letní obědy, kdy jsme tuhle omáčku jedli opravdu tím způsobem, jak je popsáno pod receptem.
Ten kdo má rád houby, tak ji opravdu ocení.
Ingredience:
čertvé houby asi 1,5 litru
1 cibule
sůl
250 ml smetany
2 vejce
hladká mouka
čertvé houby asi 1,5 litru
1 cibule
sůl
250 ml smetany
2 vejce
hladká mouka
Příprava:
- Čerstvé houby nakrájíme na kousky, propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit s nakrájenou cibulkou.
- Po půl hodině přilijeme závrtek (záklechtku – voda nebo mléko, sůl, hl. mouka – rozkvrdlat).
- Provaříme, odstavíme, vlijeme pomalu smetanu, promícháme a dáme znovu provařit.
- Do hotové omáčky vklepneme 2 až 3 vejce, moc už nemícháme a necháme vejce srazit.
Jíme s houskovým knedlíkem z hlubokých talířů a lžící. Hojně doléváme omáčku a dodáváme knedlíky, neboť tu nám přebývá knedlík, tu omáčka.
Když už vyrovnáme stavy, odvalíme se a těšíme se na další houbové hody.
Když už vyrovnáme stavy, odvalíme se a těšíme se na další houbové hody.